Forward to Health Innovation

GSHI 2023

15. srpnja 2022. održan je interni demo dan u sklopu programa Get Started in Health Innovation.

Get Started in Health Innovation program je potpore interdisciplinarnog karaktera namijenjen start-up timovima koji žele razviti inovacije u zdravstvu. Program provode Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku i Lean Startup Hrvatska.

Get Started in Health Innovation demo dan


Cjelokupno trajanje programa je 6 mjeseci, a taj je period podijeljen u dva dijela. Internim demo danom završio je prvi dio programa nakon čega je uslijedila ljetna pauza. Program je otpočeo 21. svibnja kick off događajem na kojem je od 23 prijavljena tima za sudjelovanje u programu izabrano 13 timova koji su prošli intenzivan period edukacije i mentoriranja u sklopu kojeg su polaznici dobili znanja i vještine potrebne za ispitivanje tržišta vezano uz inovaciju koju namjeravaju razviti, a rezultate svoga rada imali su prilike pokazati upravo na Internom demo danu.

O njihovom rješenjima odlučivao je stručni žiri koji se sastoji od profesionalaca i stručnjaka iz područja zdravstva, a u njemu su: dr. sc. Ines Potočnjak, dr. med. liječnica iz Kliničko Bolničkog Centra Sestre Milosrdnice, dr. sc. Nina Šesto pomoćnica ravnatelja za razvoj i poslovanje u Klinici Magdalena i dr. sc. Andrija Štajduhar s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Žiri se pri evaluaciji predstavljenih rješenja vodio trima kriterijima:

  1. Može li tim jasno definirati i argumentirati problem ili potrebu korisnika te tko su potencijalni korisnici
  2. Kvaliteta, inovativnost i potencijal rješenja da riješi problem
  3. Veličina ciljanog tržišta i potencijal njegova osvajanja s obzirom na konkurenciju i zamišljeni koncept

Od 13 timova, 8 je timova ušlo u daljnju fazu natjecanja koja će trajati od kraja kolovoza do studenog kad će se održati javni događaj na kojem će najuspješniji timovi imati prilike svoje proizvode predstaviti investitorima i javnosti. Tijekom drugog djela programa timovi će dobiti znanja potrebna za razvoj proizvoda i potporu za traženje financiranja potrebnog da bi proizvod plasirali na tržište.


Čestitamo svima koji su ušli u drugi krug i želimo im sreću u nastavku natjecanja!

Više o timovima možete doznati ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn