Forward to Health Innovation

GSHI 2023

19.10.2022. održali smo još jedna fazu projekta Get Started in Health Innovation. Ovaj program je interdisciplinarnog karaktera te je namijenjen start-up timovima koji žele razviti inovacije u zdravstvu. Program provode Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku i Lean Startup Hrvatska.

Tijek Get Started in Health Innovation programa

Cjelokupno trajanje programa je 6 mjeseci, a taj je period podijeljen u dva dijela. Internim demo danom završio je prvi dio programa nakon čega je uslijedila ljetna pauza. Od 13 timova, 7 je timova ušlo u daljnju fazu natjecanja koja će trajati od kraja kolovoza do studenog kad će se održati javni događaj na kojem će najuspješniji timovi imati prilike svoje proizvode predstaviti investitorima i javnosti. 

Timovi Get Started in Health Innovation programa

Timovi su tijekom speedmentoring eventa  još jednom imali priliku u 3 minute predstaviti svoj projekt kao i sljedeće korake kako bi mentori dobili bolji dojam o fazi u kojoj se trenutno nalaze. Događaj je započeo predstavljanjem timova. Timovi koji sudjeluju u ovoj fazi programa su:

Više o timovima možete doznati ovdje.

Na speedmentoringu je sudjelovalo i 7 mentora:

  1. Marijana Šarolic Robić (Algebra Lab)
  2. Tihana Petričević (Silver technologies)
  3. Adrijana Winter (Selvita)
  4. Anita Šporec (BICRO BIOCenter)
  5. Filip Šardi (LANSIRAJ )
  6. Branka Lasić (Fores)
  7. Vedrana Perković Hadl (BICRO BIOCenter)

Osim njih timove će mentorirati i Damir Brčić (Digitalna Dalmacija) , Radan Spaventi (Triadelta partners) i Aleksandra Love (SETsquared Partnership).

Mentori su istaknuli kako je ovakvih projekata zaista malo, te im je iznimno drago što mogu sudjelovati u inovacijama u zdravstvu.

Moderator programa Filip Stipančić nazočnima je predložio tijek speedmentoring procesa kroz 3 faze:

  1. Elevator pitch u kojem bi startup trebao predstaviti poslovanje i faze razvoja u trajanju pola minute,
  2. Postavljanje pitanja od strane mentora,
  3. Zaključak i završetak razgovora.

Nakon kratke edukacije timovi su slijedeći pravila komunicirali sa mentorima. Tijekom ove faze programa timovi će dobiti znanja potrebna za razvoj proizvoda i potporu za traženje financiranja potrebnog da bi proizvod plasirali na tržište. 

Iznimno se veselimo vidjeti značajan napredak svih timova te njihove konačne produkte do kraja projekta!

Facebook
Twitter
LinkedIn