Get Started in Health Innovation

GSHI 2023
gshi dinalni demo dan

Održali smo Q&A session: Get Started in Health Innovation 

Želiš ostvariti poslovnu priliku koja će unaprijediti zdravstvenu skrb, a ne znaš kako krenuti? 

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Lean Startup Hrvatska imaju rješenje za tebe – program specijalizirane podrške startupima u zdravstvenoj industriji Get Started in Health Innovation program! 

Kroz interdisciplinarni pristup zasnovan na resursima sveučilišta, podršku partnera iz industrije i međunarodni doseg, ovaj šestomjesečni program nudi jedinstvenu podršku u razvoju i edukaciju za inovatore u zdravstvu. 

Što smo saznali na Q&A sesiji?

Zbog velikog interesa i potrebe za inovacijama u zdravstvu, program se organizira već drugu godinu zaredom, a kako bi odgovorili na sva dodatna pitanja odlučili smo organizirati Q&A sesiju

Na Q&A sesiji su sudjelovali Filip Stipančić, predsjednik  Lean Startup Hrvatska, i Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije te obnašateljica dužnosti voditelja Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Oboje su naglasili važnost ovog programa i prilike koju nudi za sve koji žele unaprijediti zdravstvenu skrb kroz svoj startup.

“Get Started in Health Innovation program nudi ne samo znanje i vještine potrebne za razvoj svog startupa u zdravstvenoj industriji, već i priliku za povezivanje s drugim inovatorima i stručnjacima iz industrije,” rekla je Vlatka Petrović. “Ovaj program može biti prvi korak prema ostvarenju vaših ciljeva u zdravstvenoj industriji.”

“Get Started in Health Innovation pomaže startupima da savladaju prepreke izgradnje startupa kako bi na tržište izašao što snažniji. U tome im pomaže mreža stručnjaka iz industrije kako bi ušli u svijet inovacija kroz suradnju, mentorstvo i izloženost vrhunskom istraživanju. Program pruža uvid u osmišljavanje održivih poslovnih strategija i donošenje odluka na temelju podataka.” – ističe Filip Stipančić. 

Filip i Vlatka odgovorili su na neka najčešće postavljana pitanja, te pitanja publike. 

Ako i vas zanima više o programu najčešće postavljana pitanja pronađite ovdje

Kome je program namijenjen?

Program je posebno namijenjen svima koji žele poboljšati kvalitetu života pacijenata, pojednostaviti sustave za pružatelje zdravstvene skrbi te pozitivno utjecati na zdravstvenu industriju. 

Prijaviti se mogu:

      • pojedinci ili startup timovi u ranoj fazi razvoja prije izlaska na tržište

      • studenti diplomskih ili doktorskih studija

      • istraživači iz područja prirodnih, tehničkih ili društvenih znanosti

      • zdravstveni poduzetnici

    Program je za vas ukoliko želite razvijati startup u području zdravstvene industrije i za to vam je potrebna podrška u oblikovanju poslovne ideje, stručna tehnička ili znanstvena pomoć u razvoju proizvoda, izlaska na tržište, razvoju poslovanja i drugo.

    Kako je izgledao Get Started in Health Innovation 2022?

    Prošle godine u programu je sudjelovalo:

        • 13 timova.

        • 33 članice i člana tima.

        • 60% ženskih članova tima.

        • 21 član tima s obrazovanjem u području bioznanosti.

        • 6 doktora znanosti i 4 studenta doktorskog studija u području biomedicine.

      Nakon šestomjesečnog rada na idejama, 6 izvrsnih timova predstavilo je svoje uzbudljive projekte, a to su CollisGriseo, OH, SAMO, Tinka Therapeutics, Corona Dentis i MenoAge. 

      U hibridnom formatu uz pomoć 9 digitalnih alata i metodu gamifikacije sudionici su prošli kroz jedinstveno iskustvo prateći suvremene metode razvoja startupa. Kroz drugu fazu programa usmjerenu na izlazak tržište, timove su pratili iskusni stručnjaci iz raznih područja kao što su Filip Šardi, Damir Brčić, Branka Lasić, Tihana Petričević, Adrijana Vinter, Radan Spaventi, Aleksandra Love, Marijana Šarolić Robić i Anita Tripalo.

      Prošlogodišnji sudionici ispričali su nam kako su kroz Get Started in Health Innovation program stekli ne samo znanje i vještine potrebne za razvoj svog startupa, već i dobili priliku za povezivanje s drugim inovatorima i stručnjacima iz industrije što je dovelo do uspjeha njihovih ideje i nakon programa. 

      Što su nam još rekli pogledajte u videu:

      Kako se ti možeš uključiti?

      Uživajte u slobodi kreativnog istraživanja uz vodstvo iskusnih mentora i savladajte umjetnost procjene i upravljanja rizikom kako biste pokrenuli svoj startup naprijed.

      Prijavit se na Q&A session: Get Started in Health Innovation i otkrij kako i ti možeš unaprijediti svoju karijeru u zdravstvenoj industriji! Prijaviti se možeš ovdje.

      Facebook
      Twitter
      LinkedIn