Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Get Started in Health Innovation program, organiziran od strane Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba Hrvatska i Lean Startup Hrvatska, donosi vijesti o napretku timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju u Hrvatskoj. Sudionici ovog programa imaju jedinstvenu priliku razviti inovativna rješenja za izazove u zdravstvenom sektoru i pridonijeti stvaranju napretka u pružanju kliničke skrbi.

GSHI program kombinira online i offline aktivnosti koje obuhvaćaju individualne sastanke, radionice s mentorima te predavanja stručnjaka iz područja zdravstva. Ova kombinacija potiče interakciju i podršku među sudionicima, pružajući im ključne alate i znanja potrebna za uspješno pokretanje njihovih ideja.

Timovi Art express, Digital Smile, EMHANCE™, MedQual Analytics, Michi Community, Morbus, Novela Medica, Primalja u zajednici, Satellitome, Simple Matic, Zeleni recept i Nume Health  imaju priliku kroz niz intenzivnih aktivnosti stvoriti i razviti inovativna rješenja za izazove u zdravstvenom sektoru. 

Ova raznolika skupina zdravstvenih inovatora i stručnjaka usmjerena je na rješavanje ključnih izazova u zdravstvenom sektoru i stvaranje pozitivnih promjena u pružanju kliničke skrbi, a njihove priče možete pročitati ovdje

Do sada su sudionici GSHI programa prošli kroz nekoliko važnih faza koje će im pružiti temelje za uspjeh:

  1. KickOff Bootcamp: Ova faza omogućila je sudionicima da se upoznaju, povežu i stvore timski duh. Kickoff Bootcamp zamišljen je kao događaj koji će zainteresirane timove provesti kroz problematiku inoviranja u zdravstvu, ali i kao prilika timovima da predstave svoju ideju. Tijekom Bootcampa odabrano je 12 timova koji nastavljaju u daljnji tijek programa.
  1. Edukacija o istraživanju tržišta: Sudionici su stekli uvid u razlike između tehničkog i tržišnog rizika te važnost istraživanja tržišta.
  1. Edukacija o razvoju i otkrivanju korisnika, definiranju problema i korisničkom segmentu: Sudionici su naučili što je to dobar problem, kako identificirati i definirati ključne probleme koje korisnici imaju pomoću hipoteza.

Sudionici su također imali priliku u samo 45 sekundi predstaviti problem koji rješavaju, a u daljnjim će fazama sudjelovati u mentorstvu, edukacijskim modulima te umrežavanju. Ovaj sveobuhvatni program pruža im podršku u svim aspektima razvoja njihovih inovacija na interaktivan i zanimljiv način.

Sada,ovi timovi  nastavljaju svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spremni preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže Linkedin, Facebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možete prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možete pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn