Sve što ste ikada htjeli pitati, a možda niste znali kako - FAQ

Proces prijave

Prijava se odvija online putem  obrasca  najkasnije do 10. svibnja 2023. godine. U obrascu vas očekuju pitanja na koja vas molimo da što detaljnije odgovorite. Nakon prijave,  prijavljeni timovi biti će pozvani na Kickoff Bootcamp 13.5. u trajanju od jednog dana gdje će se kroz predstavljanje i kratke edukacijske radionice izabrati timovi koji će biti prihvaćeni u program. Broj mjesta u programu je ograničen.

Program traje 6 mjeseci i to u razdoblju od 13. svibnja do kraja studenoga 2023. godine (ljetna pauza od 15.7. do 25.8.). Tijekom samoga programa imamo više faza. 

I. FAZA – Market validation support  

Get Started in Health počinje s Kickoff Bootcampom 13.5.2023. i nastavlja se sa 6 tjedana procesa podrške u validaciji tržišta do 7.7. kada će se održati interni demo dan. Timovi koji se pokažu uspješnima u tržišnoj validaciji i dobiju pozitivnu ocjenu komisije na internom demo danu nastavljaju sudjelovanje kroz drugu fazu programa nakon ljetne stanke.  

II. FAZA – Market access support

Druga faza programa počinje 28. kolovoza s podrškom za izlazak na tržište, razvoj proizvoda i pristup financiranju. U studenom program završava javnim demo danom na kojem će se najuspješniji timovi predstaviti investitorima, partnerima i javnosti.

Formalni preduvjeti za prijavu kao takvi ne postoje. Odnosno, ne postoje isključujući faktori. Ono što je izuzetno važno jest da samostalno procijenite vaš interes za radom u području inovacija u zdravstvu te se sukladno tome prijavite. U sekciji (za koga je program) se nalazi detaljniji opis mogućih kandidata za program pa možda vam proučavanje te sekcije pomogne u odluci za prijavljivanje.

Vaše intelektualno vlasništvo je sigurno. Važno nam je reći kako iako pomažemo razviti i plasirati na tržište početne ideje naših sudionika, projektni partneri ni na koji način ne koriste informacije koje su stekli u bilo koju drugu svrhu, osim u edukativnu – radeći s vama u svrhu poboljšanja projekta na kojemu radite. Timovi kojima je zaštita intelektualnog vlasništva bitan sastavni dio poslovne prilike kroz program će dobiti podršku i savjetovanje o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Prijavnica za program se sastoji od tri sekcije, a sva pitanja su navedena ovdje:

 

1/3

 

 1. Ime i prezime prijavitelja:
 2. Naziv projekta / startup tima:
 3.     Navedite broj članova tima (broj):
 4.     Navedite imena svih članova vašega tima:
 5.     E-mail koji ćete koristiti:
 6. Broj mobitela prijavitelja:

 

2/3

 

 1. Koji problem rješavate i zašto ga želite riješiti? Kako se ovaj problem rješava danas i zašto to nije dovoljno dobro?

 

 1. Tko su vaši potencijalni korisnici?

 

 1. U kojoj je fazi vaš projekt
 2. a)       imamo ideju
 3. b)       imamo probem/solution fit
 4. c)       na tržištu smo i imamo kupce

 

 1. Tko je u vašem timu? Opišite osobe, njihova iskustva i zaduženja. Ima li netko od članova tima prethodno iskustvo u zdravstvenoj industriji, ako ima objasnite.

 

 1. Koliko dugo radite na projektu
 2. a) manje od 3 mjeseca
 3. b) 3-6 mjeseci
 4. c) 6 mjeseci – godinu dana
 5. d) više od godinu dana

 

3/3

 

 1. Zašto želite sudjelovati u ovom programu? Što je vaša motivacija za sudjelovanje?

 

 1. Koliko vremena ulažete u razvoj svog startupa?
 •  radim full time na ovome
 • radim koliko stignem uz druge obaveze

 

 1. Koliko vremena ste spremni posvetiti razvoju ovog startups tijekom sudjelovanja  u programu?
 2. a) do 10 sati tjedno
 3. b) do 20 sati tjedno
 4. c) do 40 sati tjedno
 5. d) 60 ili više sati tjedno

 

 1. Što očekujete kao ishod ovog programa za vaš startup?

 

 1. Link na dodatne materijale (website, prezetacija, video…)

 

 1. Gdje ste saznali za ovaj program?
 2. a) prezentacije na javnim događanjima
 3. b) preporuka poznanika ili prijatelja
 4. c) društvene mreže
 5. d) fakultet /komunikacijski kanali fakulteta
 6. e) radno mjesto / komunikacijski kanali poslodavca
 7. f)  kroz aktivnosti društva ili udruge u čijem radu sudjelujem

Jesam li FIT za program?

Tražimo startup timove ili pojedince koji mogu jasno komunicirati problem ili potrebu na tržištu u području zdravstva.

Ukoliko je vaš startup na tržištu i ima kontinuirani prihod i bazu korisnika tada vam sudjelovanje vjerojanto neće biti isplativo s obzirom na potrebno uloženo vrijeme.

Pojedinci se mogu prijaviti, a ukoliko imaju potrebu za dodatnim članovima tima, tijekom programa ćemo organizirati prilike za pronalazak članova koji nedostaju.

U program se mogu prijaviti timovi sa svim poslovnim prilikama bez obzira na poslovni model.

Za sudjelovanje u programu nije nužna ideja o rješenju, ali je nužno identificirati i jasno komunicirati problem ili potrebu na tržištu koju želite riješiti.

Poželjno je da u aktivnostima programa sudjeluju svi članovi tima. Razumijemo da članovi imaju i druge obaveze te da neće uvijek biti u mogućnosti svi sudjelovati. 

Obavezno je da na svim aktivnostima sudjeluje minimalno jedan predstavnik tima a poželjno da je to voditelj. Radi ostvarivanja kontinuiteta rada i razvoja, snažno preporučamo da na aktivnostima uvijek sudjeluje ista osoba kao predstavnik tima.   

Svi prihvaćeni timovi se obvezuju sudjelovati na aktivnostima programa uživo u Zagrebu. Nije uvjet da su timovi prijavljeni u Zagrebu ili da ovdje imaju stalni boravak, ali obvezuju se dolaziti na sve aktivnosti programa koje se održavaju uživo.

Ne, za sudjelovanje ili završetak programa nije uvjet osnivanje gospodarskog subjekta.

Što dobivam od programa i koji su uvjeti?

Sudjelovanjem u programu dobivate znanje za oblikovanje svoje poslovne prilike, priliku za umrežavanjem sa stručnjacima, specijaliziranu podršku eksperta, startup trenera i mentora te pristup izvorima financiranja.

Od startup timova koji sudjeluju u programu organizatori nemaju nikakva materijalna potraživanja. Interes organizatora je razvoj zdravstvenog startup ekosustava, stoga je vaš uspjeh i naš uspjeh.

Ne, ni organizator niti projektni partneri ne stječu vlasništvo nad udjelima u vašoj kompaniji. Program koji provodimo je no-equity program.

Rezultati

Svakom timu u programu biti će dodijeljen startup trener koji će pratiti vaš napredak i podržavati vas tijekom programa. S trenerom ćete imati individualne sastanke jednom tjedno u trajanju od 30 minuta gdje ćete diskutirati što ste ostvarili, koje izazove imate i planove za daljnji rad. 

U dogovoru s trenerima ćete zakazati termin sastanka s mentorima iz pojedinih područja s obzirom na vaše potrebe. S mentorima ćete održati prvi sastanak upoznavanja te prema potrebi daljnje termine sastanaka na kojima ćete dobiti savjete i preporuke za daljnju pomoć. 

Tijekom programa biti će organizirani i mentors mindling gdje ćete istovremeno imati priliku razgovarati s više mentora istovremeno.

Razno

Aktivnosti uživo u obliku radionica i događanja biti će organizirane jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, u trajanju od 4 do 6 sati. Online sastanci s trenerima i mentorima biti će organizirani jednom tjedno ili jednom u dva tjedna u trajanju do 1 sat. Ukupna obveza sudjelovanja u aktivnostima programa procijenjena je prosječno na do 4 sata tjedno. Između aktivnosti timovi će imati zadatke koje će samostalno izvršavati te rezultate prezentirati na događanjima. 

Radionice se odvijaju srijedom u terminu nakon 16 sati, a u izvanrednim prilikama dan i vrijeme mogu biti izmijenjeni uz prethodnu najavu. Vrijeme održavanja je fiksno i jednako za sve timove u programu. Vrijeme mentorskih i trenerskih sesija je fleksibilno i ovisi o dogovoru tima i mentora

Timovima koji uspješno završe program, organizatori će ostati na raspolaganju za potrebnu pomoć kao i EIT Health Alumni mreža i drugi resursi. 

Obaveza vam je da nastavite razvoj, pronađete održivi poslovni model i uspješno poslujete. 🙂

Nakon samoga programa vaše fizičko prisustvo u Zagrebu nije obvezno. Dapače, bit će nam drago vidjeti kompanije koje svoja sjedišta imaju diljem Lijepe Naše. 

Dodatna pitanja

Slobodno nam se obrati na health@leanstartup.hr sa svim dodatnim pitanjima
koje možda imaš vezano uz bilo koji aspekt našega programa!