Sve što ste ikada htjeli pitati, a možda niste znali kako - FAQ

Prijaviti se možete popunjavanjem online obrasca za prijavu dostupnog na našoj web stranici. Pobrinite se da u prijavi jasno opišete svoj projekt, tim i motivaciju za sudjelovanje u programu. Nakon podnošenja, vaša prijava će biti  brzo evaluirana, a odabrani kandidati će biti pozvani na intervju. Na temelju intervjua, donijet ćemo  odluku o vašem ulasku u program. Proces prijave otvoren je do popunjavanja svih mjesta ili najkasnije do 8. svibnja 2024.

Pozivamo inovatore, istraživače, zdravstvene profesionalce, i poduzetnike koji su u ranoj fazi razvoja svojih startupova, kao i one koji su već definirali i validirali specifičnu potrebu ili problem povezan sa zdravljem ljudi.  Potreba se na primjer može odnositi na prevenciju, upravljanje zdravljem, dijagnostiku bolesti ili na poboljšanje ishoda liječenja.  Tražimo pojedince i timove s jakom motivacijom za sudjelovanje u programu,  sposobnošću provođenja istraživanja potreba korisnika i kupaca te planiranja daljnjeg razvoja.

Program se sastoji od dvije ključne faze: Get Started in Health Innovation, koja se fokusira na početnu validaciju potrebe i ideje, i Advance to Health Innovation, gdje timovi rade na dokazu poslovnog i razvojnog koncepta i pripremi za prikupljanje financiranja. Svaka faza uključuje edukacije, mentoring sesije i intenzivno radno okruženje.

Sudionici mogu očekivati mentorstvo od iskusnih stručnjaka, pristup širokoj mreži dionika u zdravstvu, edukacije i radionice za razvoj poslovnih i tehničkih vještina, umrežavanje s investitorima kao i podršku u pripremi za prikupljanje financiranja. Za pregled pojedinih dijelova programa pogledajte:  https://healthinno.eu/registracija/

Da, program ima ograničen broj mjesta, maksimalno 15 timova. Proces selekcije za početni ulaz u program i Get Started in Health Innovation fazu odvija se na principu “prvi prijavi, prvi u selekciji”, s kontinuiranom evaluacijom prijava. Kandidati će proći kroz intervju nakon početne selekcije, a odluka o primitku bit će donesena brzo, unutar 3 dana nakon intervjua.

Advance to Health je napredna faza programa, te kriteriji uključuju prethodno jasno definiranu i validiranu potrebu ili problem povezan sa zdravljem ljudi i postavljen koncept MVP-a s opisom ključnih korisničkih i tehničkih značajki.   Značajna je i motivacija za sudjelovanje u programu  i prethodni rad na rješenju, odnosno pokazati sposobnost za razvoj i izlazak na tržište s rješenjem usklađenim s povratnim informacijama korisnika i kupaca.

Da, program  se obvezuje na zaštitu intelektualnog vlasništva svih sudionika. Detalji o vašem projektu tretirat će se s povjerljivošću, a bilo kakva daljnja suradnja ili objava informacija dogovorit će se izravno s vama.Timovi kojima je zaštita intelektualnog vlasništva bitan sastavni dio poslovne prilike kroz program će dobiti podršku i savjetovanje o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Ako vaš startup već generira redovite prihode i ima stabilnu bazu korisnika, program možda neće odgovarati vašim trenutnim potrebama. Program je optimalan za timove koji su u fazi razvoja i validacije svoje ideje ili MVP-a, s ciljem izlaska na prvo tržište ili značajniju internacionalizaciju.

Solo osnivači su dobrodošli za prijavu. Program pruža mogućnosti za povezivanje s drugim stručnjacima i potencijalnim članovima tima kako bi se kompletirao tim koji može uspješno razviti vaš projekt.

Program je otvoren za sve poslovne modele. Cilj nam je podržati inovacije koje nude rješenja za širok spektar potreba unutar zdravstva, bez obzira na njihov poslovni model.

Iako je prednost imati koncept rješenja, ključno je da ste identificirali problem ili potrebu koju želite riješiti i da ju možete dobro obrazložiti. Program vam može pomoći u razvoju i testiranju  vašeg rješenja.

Preporučuje se sudjelovanje cijelog tima, no razumijemo da to nije uvijek moguće. Zahtijeva se da barem jedan član tima, idealno voditelj, sudjeluje u svim aktivnostima programa kako bi osigurao kontinuitet i uspješan razvoj.

Iako program organiziran hibridno, zahtijeva prisutnost na pojedinim događanjima uživo u Zagrebu, a točne termine ćemo vam komunicirati na samom početku programa. Nije nužno da timovi imaju sjedište u Zagrebu.

Registracija gospodarskog subjekta nije preduvjet za sudjelovanje ili završetak programa, ali je poželjna u drugoj fazi programa – Advance to Health Innovation.

Idealna veličina tima je između 2 do 4 člana. Međutim, najvažniji faktor je sposobnost tima da efikasno radi i razvija svoje rješenje.

Sudjelovanjem dobivate priliku za intenzivan razvoj vaše poslovne ideje, umrežavanje s ključnim dionicima, pristup specijaliziranoj podršci stručnjaka, te mogućnosti za financiranje.

Organizatori nemaju materijalna potraživanja od sudionika. Naš cilj je unaprijediti zdravstveni startup ekosustav, te je stoga vaš uspjeh naš uspjeh.

Ne, program je no-equity, što znači da ni organizatori ni projektni partneri ne stječu udjele u vašem poduzeću.

Bit će vam dodijeljen osobni startup trener s kojim ćete imati tjedne sastanke za praćenje napretka, te mentorske sesije prilagođene vašim potrebama. Također, organizirat će se grupni mentorski događaji za dodatne uvide i savjete.

Sudjelovat ćete u tjednim ili dvotjednim hibridnim (offline i online) radionicama, online sastancima s trenerima i mentorima, uz prosječno 4 sata tjednih obaveza. Također, radit ćete na zadacima između događanja.

Radionice se standardno održavaju srijedom poslijepodne, s fiksnim terminima. Termin za mentorske i trenerske sesije je fleksibilan i dogovara se između tima i mentora.

Nakon programa, uspješni timovi imat će pristup EIT Health Alumni mreži i daljnjim resursima, kao i kontinuiranu podršku od organizatora.

Očekuje se da nastavite razvoj svog projekta, težite ka održivom poslovnom modelu i doprinosite zdravstvenom inovacijskom i startup ekosustavu. 

Nakon završetka programa, nije potrebno fizička prisutnost  u Zagrebu. Program podržava širenje vaše djelatnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Administrativna pitanja 

 • Ime prijavitelja / voditelja tima: 
 • Prezime prijavitelja / voditelja tima:
 • Naziv projekta / startup tima:
 • E-mail adresa koju ćete koristiti za komunikaciju:
 • Broj mobitela prijavitelja: 
 • Grad sjedišta startupa (ako niste osnovani kao pravna osoba, navedite grad gdje djeluje većina tima):

 

Kvaliteta problema

 • Koju potrebu ili problem rješavate i zašto ga želite riješiti? Molimo vas da jasno i precizno opišete problem koji vaš startup želi riješiti. 
 • Kako ste identificirali ovaj problem unutar domene zdravstva? Možete li navesti primjere i argumentirati važnost ovog problema?
 • Tko su vaši potencijalni korisnici? Opišite ih.

 

Razvojni potencijal

 • U kojoj je fazi vaš projekt? (Ideja, Prototip, Imamo korisnike, Stvaramo prihod)
 • Jeste li razmišljali kako riješiti identificirani problem? U čemu je vaše rješenje inovativno i jedinstveno?
 • Molimo vas da ovdje postavite link na dodatne materijale (website, prezentacija, video…)  koji predstavljaju vaš projekt, ako ih imate. (nije obavezno)

 

Tim, vještine i iskustva u domeni zdravstva

 • Tko su osobe u vašem timu, navedite njihove uloge i zaduženja. 
 • Navedite ključne vještine, stručnost i iskustvo svakog člana tima koje su relevantne za ovaj projekt. 
 • Koliko dugo radite na projektu?

 

Motivacija

 • Zašto želite sudjelovati u ovom programu? Što je vaša motivacija za sudjelovanje?
 • Koji su vaši ciljevi sudjelovanja i što očekujete kao ishod ovog programa za vaš startup?
 • Postoji li neko specifično područje u kojem biste željeli dodatnu obuku ili mentorstvo tijekom programa?

Dodatna pitanja

Slobodno nam se obrati na health@smion.com sa svim dodatnim pitanjima
koje možda imaš vezano uz bilo koji aspekt našega programa!