O projektu i o organizatorima

Organizatori

Sveučilište u Zagrebu (UNIZG) vodeća je obrazovna institucija u Hrvatskoj s 31 fakultetom, 3 umjetničke akademije te sveučilišnim centrima i odjelima s preko 7.000 znanstveno-nastavnog osoblja i 62.000 upisanih studenata.

Sveučilište je odlikuje izvrsnost u nastavi i istraživanju, pridonoseći 60 posto ukupnog znanstvenog rada hrvatskih sveučilišta.

UNIZG je snažno predan inovativnim aktivnostima s ciljem djelovanja kao generator tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja. Sveučilište i njegovi fakulteti usko surađuju s domaćom farmaceutskom industrijom i zdravstvenim ustanovama. Više od 15 lokalnih pružatelja zdravstvenih usluga su bolnice za podučavanje Medicinskog fakulteta UNIZG, a mnogi su uključeni kao suradničke institucije.

Aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu kao EIT Health Hub-a vodi Sveučilišni centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) koji podržava istraživačke grupe UNIZG-a u pripremi i provedbi RDI projekata, partnerstvu s industrijom, komercijalizaciji istraživanja i stvaranju poslovanja. UNIZG služi kao EIT Health Hub u Hrvatskoj od kraja 2018. implementirajući inicijative za inovacije, transfer tehnologije i poduzetničko obrazovanje i podršku usmjerene na lokalnu zajednicu.

Sva ta iskustva dovela su do identifikacije potreba zajednice kojima se ovaj projekt bavi. Članovi tima koji će podržati provedbu projekta su: voditelj TTO-a/vd voditelja CIRTT-a, kao i stručnjaci za inovacije, poslovni razvoj i komunikaciju.

Lean Startup Croatia (LSH) je inovacijska agencija koja razvija hrvatski startup ekosustav od 2013. godine.

Svoj utjecaj postižu razvojem i provedbom različitih obrazovnih programa, treninga i događanja usmjerenih na inovacije i razvoj startupa na kojima je do sada sudjelovalo više od 800 sudionika.

Također pružaju savjetodavne usluge i usluge upravljanja projektima za potporu pokretanja i razvoja poduzetničke zajednice lokalnim samoupravama, inkubatorima i inovacijskim centrima, kao i sveučilištima ili visokim strukovnim školama.

Osim Hrvatske, imaju iskustva u provedbi inovativnih programa i projekata u regiji (Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija i Albanija), Skandinaviji i jugoistočnoj Aziji.

EIT Health osnovan je 2015. godine kao “zajednica znanja i inovacija” (KIC) ,europskog instituta za inovaciju i tehnologiju (EIT). Pruža rješenja koja će europskim građanima omogućiti da žive dulje, zdravije živote promičući inovacije povezujući prave ljude i prave teme preko europskih granica, tako da se inovacije mogu dogoditi na sjecištu istraživanja, obrazovanja i poslovanja – u korist građana.