Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i Digital Smile o kojem više slijedi u nastavku.

Tim Digital Smile radi na razvoju aplikacije koja će pružiti korisnicima dentalnih usluga iz drugih država personalizirano turističko iskustvo u Hrvatskoj. Ova sveobuhvatna aplikacija obuhvaća funkcionalnosti poput rezervacije smještaja, obavijesti o terminima kod zubara, informacija o turističkim atrakcijama i slično.

Tim se sastoji od pet talentiranih članova, svaki sa svojim specifičnim vještinama i zaduženjima. Njihova suradnja i sinergija omogućuju uspješno vođenje projekta i ostvarenje postavljenih ciljeva.

Na čelu tima je Krešimir Ćelić, osoba s vizijom i strateškim pristupom. Krešimir je odgovoran za ideju projekta, vođenje cijelog procesa, organizaciju tima, upravljanje resursima i financiranje. Njegovo iskustvo i sposobnost prepoznavanja potencijalnih prilika i rizika ključni su za uspješnost projekta.

Dario Periškić, stručnjak za dizajn i marketing, ima ključnu ulogu u istraživanju tržišta i vođenju US tržišta. Dario je kreativan i inovativan, s izraženim vještinama u stvaranju učinkovitih marketinških strategija. Njegov dizajnerski pristup pomaže u stvaranju vizualno privlačnih elemenata koji pomažu u promociji proizvoda.

Tehnički voditelj tima je Tomislav Mihetec. Svojim znanjem o softverskoj arhitekturi, programiranju, backend sustavima i bazama podataka, Tomislav osigurava da tehničke komponente projekta budu implementirane na najbolji način. Također održava komunikaciju s vanjskim razvojnim timom kako bi se osigurala usklađenost s tehničkim zahtjevima projekta.

Igor Pilepić je stručnjak za marketing i istraživanje tržišta. On je odgovoran za osmišljavanje i provedbu marketinških aktivnosti, posebno na UK tržištu. Igor koristi svoje vještine kako bi proširio prisutnost tima na novom tržištu i privukao nove klijente. Također je zadužen za produkciju marketinških materijala koji će pomoći u promociji proizvoda.

Teo Ćurić, product owner tima, pruža podršku cijelom timu. Njegova uloga uključuje podršku procesima osnivanja tima i aktivnosti vezane uz proizvod. Teo je važan član tima koji surađuje s ostalim članovima kako bi osigurao usklađenost s ciljevima i očekivanjima. Njegove vještine programiranja također mu omogućuju aktivno sudjelovanje u razvoju proizvoda.

Tim “Digital Smile” predstavlja skup stručnjaka sa širokim rasponom vještina potrebnih za uspješno provedbu projekta. Njihova međusobna suradnja i angažiranost ključni su za postizanje uspjeha u vođenju projekta, osvajanju novih tržišta i ostvarivanju zadanih ciljeva.

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn