Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i Michi Community o kojem više slijedi u nastavku.

Tim Michi Community radi na razvoju zajednice koja podržava i povezuje osobe s mentalnim zdravstvenim izazovima. Kroz platformu i resurse, žele pružiti podršku, informacije i osnaživanje kako bi se smanjila stigmatizacija i unaprijedila briga o mentalnom zdravlju.

“Na mladima svijet ostaje”, no da bi ti mladi stvarno jednom mogli preuzeti taj svijet, potrebno je da se prvo razviju u stabilne, zdrave i kompetentne odrasle osobe, a mi im upravo to želimo i omogućiti.” – ističu osnivačice.

Michi Community tim sastoji se od stručnjaka iz različitih područja koji su posvećeni razvoju aplikacije i zajednice usmjerene na zdravlje mladih. Njihova stručnost i suradnja omogućuju napredak u području brige o mentalnom zdravlju.

Jedna od članica Michi Community tima je Antonia Kurtović koja je odgovorna za financije, marketing i partnerstva. Brine se za financijsku održivost projekta te promociju aplikacije na tržištu. Antonia također uspostavlja važna partnerstva s organizacijama i institucijama koje dijele istu viziju o važnosti mentalnog zdravlja mladih.

Ani Einwalter donosi stručnost iz područja grafičkog dizajna. Ona je odgovorna za stvaranje vizualnog identiteta Michi Community aplikacije, uključujući dizajn logotipa, vizuala i izradu prototipa aplikacije. Njezin kreativni pristup osigurava privlačnost i korisnički doživljaj aplikacije.

Suradnja s drugim stručnjacima je ključna za uspjeh projekta, pa u procesu izrade same aplikacije sudjeluju i stručnjaci iz područja psihologije koji pružaju stručne savjete i provjeravaju sadržaj aplikacije. Njihova uloga je osigurati da aplikacija bude utemeljena na psihološkim principima i da pruža relevantne informacije i podršku korisnicima.

Michi Community tim zajednički radi na razvoju aplikacije koja će pružiti podršku mentalnom zdravlju mladih. Njihova sinergija između poslovnog upravljanja, grafičkog dizajna, psihologije i zdravstvene struke osigurava cjelovit pristup i kvalitetnu implementaciju projekta.

Ova inovativna aplikacija ima potencijal transformirati način na koji mladi pristupaju svojem mentalnom zdravlju. Michi Community tim čvrsto vjeruje da je povezivanje, podrška i educiranje ključno za jačanje mentalnog blagostanja mladih ljudi.

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn