Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i Nume Health o kojem više slijedi u nastavku.

Tim Nume Health čine stručnjaci s gotovo 20 godina iskustva na području dijagnostike i farmaceutskog poslovanja. Njihova ambicija je postati “cost leader” u području dijagnostike te rješavaju nedostatak cjenovno prihvatljivog rješenja koje štedi vrijeme, novac i energiju prilikom kupovine i korištenja laboratorijskih testova.

Tomasz Bienkowski, doktor kemije i osnivač laboratorija, odgovoran je za laboratorijsko upravljanje i poslovanje te ima više od 20 godina iskustva u dijagnostici.

Konrad Kowalski, doktor znanosti iz bio-kemije, s 10 godina iskustva, vodi razvoj novih dijagnostičkih metoda.

Ozan Möller, s više od 20 godina iskustva u farmaceutskoj industriji, obnašao je različite rukovodeće uloge u tvrtkama s više milijunskim prihodima prodaje. Njegovo bogato iskustvo pridonosi marketinškom i poslovnom aspektu tima.

Petar Bilosnic, s gotovo 20 godina iskustva u području informacijske tehnologije, specijaliziran je za razvoj informacijskih sustava, softvera i digitalnih proizvoda. Njegova stručnost doprinosi implementaciji tehnoloških rješenja u svrhu poboljšanja dijagnostičkih procesa.

Tim Nume Health kombinira svoje raznolike vještine i znanje kako bi ostvario ranu dijagnostiku raznih bolesti, rasteretio zdravstveni sustav i promovirao prevenciju bolesti. Njihova predanost i iskustvo ključni su čimbenici za uspjeh u ostvarenju njihovih ciljeva. Na pitanje zašto smatraju da je ovaj problem vrijedan rješavanja, tim ističe:

“Da bismo znali jesmo li zdravi, moramo mjeriti svoje zdravlje. Da bismo ostali zdravi, moramo mjeriti svoje zdravlje. Da bismo napredovali, moramo mjeriti svoj (zdravstveni) napredak.”

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn