Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i Primalje u zajednici o kojem više slijedi u nastavku.

Tim Primalja u zajednici sastoji se od stručnih primalja: Marijane Ivančić, magistre primaljstva, kao osnivačice, te prvostupnica primaljstva, Mirjane Mate Ello i Nikoline Vrbanec kao članica tima. Tim je posvećen rješavanju primarnog problema – nedostatka dostupnosti primalja ženama koje se pripremaju za majčinstvo. Njihova svrha je osigurati kontinuiranu prisutnost i podršku kroz sve faze trudnoće, poroda i postporođajnog razdoblja.

U sadašnjem sustavu, primalje djeluju isključivo unutar bolničkog okruženja, što znači da žene ne dolaze u kontakt s njima sve do dolaska u rodilište. Članice tima “Primalje u zajednici” suočavaju se s čestom izjavom žena: “Voljela bih da sam se bolje pripremila za porod.” Navode kako ih često poznanice i prijateljice pitaju o trudnoći, porodu, dojenju, skrbi i razvoju djeteta, jer je teško dobiti pouzdane i stručne informacije u njihovom okruženju. Članice zaključuju kako žene imaju povjerenja u savjete primalja jer znaju da će dobiti pravilne smjernice.

Tim “Primalje u zajednici” stoga ima za cilj pružiti ženama podršku, edukaciju i savjete tijekom cijelog procesa pripreme za majčinstvo te na njegovom samom početku. Njihov glavni cilj je osigurati sigurnu i kvalitetnu primaljsku skrb ženama tijekom trudnoće, porođaja i postporođajnog razdoblja, pružajući im podršku i skrb kreiranjem posebnog Centra za trudnice.

Ova ekipa primalja želi premostiti jaz u dostupnosti stručnih informacija i podrške za žene koje se pripremaju za majčinstvo. Njihova predanost osigurava da žene dobiju potrebne informacije, postanu samopouzdanije i osnažene za majčinstvo. Tim stoga nastoji pružiti kvalitetnu skrb i pomoć ženama kako bi njihovo iskustvo trudnoće i poroda bilo pozitivno i ispunjavajuće.

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn