Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i SimpleMatic o kojem više slijedi u nastavku.

Tim SimpleMatic usredotočen je na rješavanje problema automatizacije jednostavnih ponavljajućih radnji u okviru okolišnog monitoringa u farmaceutskoj industriji prema regulatornim zahtjevima EU GMP. Svojim radom, tim ima za cilj olakšati radne zadatke i optimizirati poslovne procese koristeći automatizaciju, pružajući tvrtkama mogućnost da budu učinkovitije i produktivnije.

U timu SimpleMatic nalaze se stručnjaci s različitim kompetencijama i praktičnim znanjima. Jedan od članova tima je Daniela Jakšić, doktorica farmacije s praktičnim iskustvom u farmaceutskoj mikrobiologiji. Njezino stručno znanje omogućuje timu da se detaljno upusti u specifičnosti farmaceutskog okružja i regulatornih zahtjeva te pruži stručno usmjerenje pri automatizaciji okolišnog monitoringa.

Drugi član tima je Marko Brkljačić, inženjer strojarstva s praktičnim znanjem u području automatizacije i proizvodnih procesa. Njegovo tehničko znanje omogućuje timu SimpleMatic da razvije inovativna rješenja i implementira automatizirane sustave koji optimiziraju radne zadatke u okviru farmaceutskog okolišnog monitoringa.

Suradnja i sinergija između Daniele i Marka ključni su za uspjeh tima SimpleMatic. Njihova kombinacija stručnosti omogućuje timu da razvije prilagođene automatizirane sustave koji zadovoljavaju specifične zahtjeve farmaceutskih tvrtki i regulatornih standarda.

Kroz svoj rad, tim SimpleMatic nastoji stvoriti rješenja koja će unaprijediti učinkovitost i kvalitetu okolišnog monitoringa u farmaceutskoj industriji. Automatizacija ponavljajućih radnji omogućuje smanjenje pogrešaka, brže izvršavanje zadataka i bolju preciznost rezultata. Time se oslobađa vrijeme i resursi tvrtkama, omogućavajući im da se fokusiraju na druge važne aspekte svog poslovanja.

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn