Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Više od 40 sudionika u subotu se okupilo u popularnom zagrebačkom coworkingu WESPA spaces povodom prve faze Get Started in Health Innovation programa, KickOff Bootcamp, kako bi podržali entuzijastične timove koji žele preoblikovati zdravstvo i unaprijediti način na koji pružamo zdravstvenu skrb. 

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba Hrvatska i Lean Startup Hrvatska drugu godinu za redom provode ovaj program, osmišljen tako da pruža podršku i resurse potrebne za razvoj novih i inovativnih rješenja koja će poboljšati zdravstvenu skrb. 

Program su prepoznali i AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Predstavljamo vam 12 timova koji su spremni promijeniti igru!

Iako se u program prijavilo više od 25 timova, odabrano je najboljih 12. Pred vama je druga generacija inovatora Get Started in Health Innovation programa. Njihova rješenja fokusirana su na razne probleme u zdravstvenom sustavu: od brige za mentalno zdravlje, uređaja koji pomažu u borbi protiv multipleskleroze do rješenja koja oživljavaju zdravstveni turizam.

Timovi koji su pokazali istinsku strast prema rješavanju odabranog problema, te koji su bili spremni uložiti sve što je potrebno kako bi postigli uspjeh su:

  1. Tim Art express rješava problem neprepoznate pojave delirija kod pacijenata u kirurškim intenzivnim jedinicama, s ciljem smanjenja komplikacija i trajnih kognitivnih smetnji pomoću terapije umjetnošću.
  1. Tim Digital Smile radi na razvoju aplikacije koja će pružiti korisnicima dentalnih usluga iz drugih država personalizirano turističko iskustvo u Hrvatskoj. Ova sveobuhvatna aplikacija obuhvaća funkcionalnosti poput rezervacije smještaja, obavijesti o terminima kod zubara, informacija o turističkim atrakcijama i slično.
  1. Tim EMHANCE se bavi neurološkim bolestima koje predstavljaju veliki teret za pacijente, zdravstvene institucije i društvo. Njihov neinvazivni uređaj koristi elektromagnetska polja za stimulaciju živčanog sustava i pruža personaliziranu terapiju, s ciljem poboljšanja funkcionalnog oporavka pacijenata.
  1. Tim MedQual Analytics se fokusira na poboljšanje kvalitete zdravstvene skrbi kroz analizu podataka. Koristeći naprednu analitiku, njihova rješenja omogućuju bolnicama i klinikama da identificiraju područja za poboljšanje i donose informirane odluke za optimizaciju pružanja zdravstvene skrbi.
  1. Tim Michi Community radi na razvoju zajednice koja podržava i povezuje osobe s mentalnim zdravstvenim izazovima. Kroz platformu i resurse, žele pružiti podršku, informacije i osnaživanje kako bi se smanjila stigmatizacija i unaprijedila briga o mentalnom zdravlju.
  1. Tim Morbus prepoznaje nedostatak učinkovitog programskog rješenja za rad farmaceuta koji pruža uslugu upravljanja farmakoterapijom i usredotočuje se na razvoj inovativnog programskog rješenja koje će olakšati rad farmaceuta i omogućiti im učinkovito praćenje terapije svojih pacijenata.
  1. Tim Novela Medica razvija uređaja za mjerenje frekvencije disanja. Njihov cilj je riješiti slojevit problem nedostatka prihvatljivog uređaja za mjerenje frekvencije disanja u zdravstvenim sustavima. 
  1. Tim Primalja u zajednici sastoji se od stručnih primalja sa snažnom željom da pruže podršku trudnicama izvan bolničkog okruženja. Njihov glavni cilj je osigurati sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu njegu ženama tijekom trudnoće, porođaja i postporođajnog razdoblja, pružajući im podršku i skrb kreiranjem posebnog Centra za trurdnice.
  1. Tim Satellitome fokusira se na rješavanje problema nedostatka lako razumljivih i visoko informativnih mapa repetitivnih satelitskih i transpozonskih DNA sekvenci. Tim koristi samostalno osmišljeni kompjutorski model za vizualizaciju organizacijskih obrazaca navedenih sekvenci direktno iz primarne strukture DNA.
  1. Tim SimpleMatic fokusira se na rješavanje problema automatizacije jednostavnih ponavljajućih radnji u okviru okolišnog monitoringa u farmaceutskoj industriji prema regulatornim zahtjevima EU GMP. Njihov cilj je olakšati radne zadatke i optimizirati poslovne procese koristeći automatizaciju, što pomaže tvrtkama da budu učinkovitije i produktivnije.
  1. Tim Zeleni Recept fokusira se na rješavanje problema nedovoljne razine tjelesne aktivnosti u populaciji. Njihova strategija uključuje propisivanje zelenog recepta pacijentima od strane liječnika obiteljske medicine, a cilj je upućivanje pacijenata na programe tjelovježbe unutar doma zdravlja kako bi se smanjili redovi čekanja za fizikalnu terapiju i poboljšala razina tjelesne aktivnosti u populaciji.
  2. Tim Nume Health čine stručnjaci s gotovo 20 godina iskustva na području dijagnostike i farmaceutskog poslovanja. Njihova ambicija je postati “cost leader” u području dijagnostike te rješavaju nedostatak cjenovno prihvatljivog rješenja koje štedi vrijeme, novac i energiju prilikom kupovine i korištenja laboratorijskih testova.

Sada, ovi timovi započinju svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spremni preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. 

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program pozivamo da prate naše društvene mreže Linkedin, Facebook i Instagram kako ne bi propustili buduća izdanja.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn